Kick-off Topacademie Drenthe College bij gemeente Assen

Kick-off Topacademie Drenthe College bij gemeente Assen

In de raadzaal van de gemeente Assen werd deze week de kick-off van de achtste editie van de Topacademie van Drenthe College gehouden. Maar liefst 23 enthousiaste studenten nemen deel aan het excellentieprogramma van de mbo-school. Voorafgaand aan de Topacademie hebben de studenten met hun topbegeleider persoonlijke leerdoelen geformuleerd die ze verder gaan ontwikkelen, naast dat ze op zoek gaan naar hun talenten.

Eline Beijering, student mbo-Verpleegkundige, is één van de deelnemers: “Een docent heeft mij genomineerd voor de Topacademie. Ik ben benieuwd wat mij allemaal te wachten staat en laat het gewoon over mij heen komen. Het is in ieder geval ontzettend leuk om nieuwe mensen te leren kennen en bezig te zijn met mijn eigen ontwikkeling.”

De kick-off stond in het teken van een eerste kennismaking tussen de studenten van de DC-locaties uit Assen, Emmen en Meppel en de begeleiders. Naast een kennismaking kwamen burgemeester Marco Out en Arwin Nimis, voorzitter College van Bestuur van Drenthe College, aan het woord.

De burgemeester vertelde in een gesprek - geleid door Peter Bootsman – over zijn loopbaan, het belang om je blijven te ontwikkelen en kansen als het Topacademietraject aan te grijpen. Arwin Nimis gaf een aantal tips mee: “Ga in de toekomst dingen doen die je leuk vindt. Ontdek, in trajecten als deze, waar je goed in bent en zorg dat je daar nog beter in gaat worden. Leer trots zijn op jezelf en durf je kwetsbaar op te stellen.”

Buddy’s
Ook de buddy’s kwamen aan het woord. Lisa Harthoorn, Jollien de Bruin en José Kleine hebben vorig jaar de Topacademie gevolgd en zullen deze keer als ervaringsdeskundigen de studenten mede begeleiden en helpen bij het realiseren van hun leerdoelen. Het drietal is zo hecht geworden dat ze zelfs samen op vakantie zijn geweest. Lisa geeft de studenten mee: “Leer elkaar kennen en maak plezier.” Jollien vervolgt: “Het is goed om je persoonlijke doelen vooraf te formuleren, maar pin je er niet op vast. Doelen kunnen altijd bijgesteld worden.”

Over Topacademie
De Topacademie is een programma van november 2022 tot mei 2023. In twintig bijeenkomsten leren studenten alles over presenteren, samenwerken, netwerken, voor zichzelf opkomen en ondernemen. Ze formuleren hun eigen leerdoelen en krijgen werksessies/masterclasses bij verschillende organisaties in Drenthe. Zo gingen de studenten na de kick-off in besloten kring aan de slag met hun dromen en drijfveren. Ook een verblijf op een vakantiepark met workshops is onderdeel van het programma. De studenten leren veel van elkaar. Projectleider Joppe Faber: “Ze leren elkaar coachen en dat ze fouten mogen maken, want van fouten leer je het meest.”

Tiplijn