Live: Bekijk hier de Sinterklaasintocht in Assen

Live: Bekijk hier de Sinterklaasintocht in Assen

Vandaag zet Sinterklaas met al zijn Pieten voet aan wal in Assen. Vanaf 11:45 zal Sinterklaas Assen binnenvaren waarna de Sint op de Kop van de Vaart feestelijk wordt binnengehaald.

12 November, Sinterklaas schreef die datum lang geleden met dikke gouden letters in zijn agenda. Hij verheugt zich erg op de mooiste intocht van Nederland! Een intocht waar hij en zijn talloze Pieten altijd genieten van een warm welkom. Met Pakjesboot 12 vaart hij tot in het centrum van de stad. Uiteraard vergezeld door een bonte stoet van praalwagens, de nodige muziek en veel, heel veel Pieten. En dan, op ‘De Kop van de Vaart’ zal hij rond 12:45 verwelkomd worden door de burgemeester. Het podium waar Sinterklaas ontvangen wordt zal dit jaar op de Markt staan. Natuurlijk zal er aan de Sint gevraagd worden hoe de overtocht was en of het goed komt met alle pakjes en of er voldoende strooigoed is. Maar dan… dan gaan we samen een groots feest vieren! Met muziek, zang en dans!

En dan is het nog niet afgelopen. Sinterklaas zal op Ozosnel een rijtoer maken door het centrum van de stad. De pepernotenfabriek rijdt mee, versierde wagens, natuurlijk veel Pieten (die veel pepernoten uitdelen) en een heus muziekkorps doet mee, Kortom, een ouderwets groots feest zoals Sinterklaas dat alleen in Assen meemaakt! Later op de middag zal Sinterklaas ook nabij het winkelcentrum van Marsdijk nog een feest vieren met de daar verzamelde kinderen!

De Sinterklaasintocht in Assen wordt live uitgezonden. Bekijk de livestream hier..

Tiplijn