Actievoerders houden lawaaiactie bij cellencomplex in Assen Extinction Rebellion

Actievoerders houden lawaaiactie bij cellencomplex in Assen

Sympathisanten van Extinction Rebellion hebben woensdagavond een lawaaiactie gehouden bij het cellencomplex in Assen. Zij deden dit om steun te betuigen voor de actievoerders die in de raadszaal in Emmen zijn aangehouden bij een protest tegen Zwarte Piet.

Er zitten nog vier van de twaalf actievoerders vast. Zij worden verdacht van lokaalvredebreuk. De actievoerders zitten zo lang vast omdat de politie de identiteit van het viertal nog niet heeft kunnen vaststellen. Zij willen hier niet aan meewerken. 

Protest
De twaalf personen werden maandag aangehouden toen zij in de raadszaal in Emmen gingen demonstreren tegen Zwarte Piet. Tijdens de raadsvergadering zaten er enkele actievoerders op de tribune die tijdens de vergadering naar het midden van de raadszaal liepen en leuzen schreeuwden. Ook pakten zij enkele spandoeken en borden. De actievoerders mochten hun praatje houden van de aanwezigen, maar toen zij daarna gevraagd werden te vertrekken gaven zij daar geen gehoor aan. Hierop is de politie ingeschakeld.

De politie kwam uiteindelijk met een aantal voertuigen ter plaatse en sleepten de actievoerders letterlijk het gemeentehuis uit. Zij werden aangehouden voor lokaalvredebreuk. 

Tiplijn