Lezing “60 jaar natuurherstel in Drenthe – werken aan biodiversiteit” door Hans Dekker bij Odd Fellows

Lezing “60 jaar natuurherstel in Drenthe – werken aan biodiversiteit” door Hans Dekker bij Odd Fellows

Op 15 november om 20:00 uur houdt Hans Dekker, een lezing over “Natuur in Drenthe” in het Odd Fellowhuis in Assen.

Het is inmiddels alweer decennia geleden dat de Ecologische Hoofdstructuur - het huidige Natuurnetwerk Nederland - door de overheid werd bedacht. Was dat het startsein voor natuurherstel in Drenthe? Hans Dekker laat middels een beeldende presentatie zien dat de eerste stappen tot behoud en herstel van waardevolle en karakteristieke Drentse natuur al in de jaren 60 gezet werden. Dekker laat uitgebreid zien wat het resultaat van al die inspanningen is geweest. De tijd stond echter niet stil. Wat hebben ontwikkelingen zoals de stikstofdepositie, klimaatverandering en dergelijke voor invloed op onze natuur? Is er reden voor optimisme bij natuurherstel? Dit zal uitgebreid aan de orde komen op 15 november met behulp van talrijke foto’s van onze rijke Drentse natuur.

Hans Dekker werkt al sinds 1976 aan bescherming en herstel van de Nederlandse natuur. Eerst bij de Heidemij, vervolgens bij Staatsbosbeheer, het ministerie van LNV en de laatste 25 jaar de provincie Drenthe. Dekker heeft tal van publicaties op zijn naam gezet over onderwerpen als wilde orchideeën, natuur in Europa en het Drentse landschap. Daarnaast is hij als fotograaf actief voor diverse organisaties zoals de ANWB. Op de website www.dekkerfotografie.nl/Hans vindt u een selectie van zijn prachtige foto’s.

Odd Fellows
De Odd Fellows zijn met elkaar op zoek naar verdieping, inhoud en zingeving in het leven. De leden leven vanuit vriendschap, (naasten-)liefde en (zoeken naar) waarheid. Waar mogelijk ondersteunen ze de zwakkeren en onderdrukten in onze samenleving. Naastenliefde uit zich in menselijkheid, respect voor menselijke waardigheid, mensenrechten en tolerantie.

Wilt u deze boeiende lezing bijwonen op 15 november om 20:00 uur? Dan kunt u zich aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Er zijn geen kosten aan verbonden. Odd Fellows zit aan de Hendrik de Ruiterstraat 2 in Assen.

Tiplijn