Sinterklaas komt op 12 november aan in Assen

Sinterklaas komt op 12 november aan in Assen

Voordat Sinterklaas op 12 november rond het middaguur met Pakjesboot 12 feestelijk onthaald wordt aan de Kop van de Vaart in Assen, moet er nog wat water door de zee…. Sinterklaas heeft zijn vele Pieten weer helemaal bijgepraat.

Ozosnel is goed uitgerust en de pepernoten zijn weer lekkerder dan ooit tevoren. En de boot? Pakjesboot 12 ligt al bijna volgepakt met ontelbare cadeautjes en evenzovele gedichten te wachten op vertrek naar Assen. Het grote kasteel van Sinterklaas staat helemaal in het teken van het naderende Sinterklaasfeest. Je zou zeggen dat met zulke goede voorbereidingen niets de prachtige intocht van de Sint in Assen in de weg kan staan. Een bijzondere intocht, want dit jaar wordt Sinterklaas niet alleen onthaalt op de Kop van de Vaart, maar zal hier ook met een podium aan Markt het feest plaatsvinden. Aan de thuisblijvers wordt ook gedacht, dit jaar is alles te volgen via een livestream op je eigen tv.

12 November, Sinterklaas schreef die datum lang geleden met dikke gouden letters in zijn agenda. Hij verheugt zich erg op de mooiste intocht van Nederland! Een intocht waar hij en zijn talloze Pieten altijd genieten van een warm welkom. Met Pakjesboot 12 vaart hij tot in het centrum van de stad. Uiteraard vergezeld door een bonte stoet van praalwagens, de nodige muziek en veel, heel veel Pieten. En dan, op ‘De Kop van de Vaart’ zal hij rond 13:00 verwelkomd worden door de burgemeester. Het podium waar Sinterklaas ontvangen wordt zal dit jaar op de Markt staan. Natuurlijk zullen we de Sint vragen hoe de overtocht was en of het goed komt met alle pakjes en of er voldoende strooigoed is. Maar dan… dan gaan we samen een groots feest vieren! Met muziek, zang en dans!

En dan is het nog niet afgelopen. Sinterklaas zal op Ozosnel een rijtoer maken door het centrum van de stad. De pepernotenfabriek rijdt mee, versierde wagens, natuurlijk veel Pieten (die veel pepernoten uitdelen) en een heus muziekkorps doet mee, Kortom, een ouderwets groots feest zoals Sinterklaas dat alleen in Assen meemaakt! Later op de middag zal Sinterklaas ook nabij het winkelcentrum van Marsdijk nog een feest vieren met de daar verzamelde kinderen!

Op de website van Stichting Sinterklaasintocht Assen kun je het laatste nieuws over de intocht lezen. En over de plaats en tijd van de festiviteiten. En natuurlijk brengen we daar ook het laatste nieuws over hoe het Sinterklaas in Assen vergaat. Nu maar hopen dat het met de pakjes dit jaar goed afloopt….

Tiplijn