Film over brandweer bij Asser Historische Vereniging Brandweer Assen

Film over brandweer bij Asser Historische Vereniging

Brand! Het klooster ontkwam er vroeger al niet aan en ooit werd een derde van het kleine plaatsje door vlammen verslonden, maar ook in de afgelopen honderd jaar is Assen regelmatig getroffen door brand. De filmgroep van de Asser Historische Vereniging (AHV) heeft een film samengesteld met beelden en foto’s van branden en het werk van de brandweer in de stad. De film wordt vertoond op vrijdagmiddag 4 november in het kantoor van de vereniging.

De filmmiddag maakt deel uit van de serie ‘vrijdagmiddagen bij de AHV’. Belangstellenden, ook mensen die geen lid zijn van de AHV, zijn op 4 november vanaf 14.00 uur van harte welkom in het kantoor aan de Vaart Zuidzijde 71. Na de film over de brandweer wordt nog een film vertoond met beelden van oud Assen.

Elke eerste vrijdagmiddag van de maand, met uitzondering van januari en augustus, organiseert de Asser Historische Vereniging iets bijzonders. Op 7 oktober jl. is de expositie ‘In de kleerkast’, over kledingwinkels in Assen, geopend. De expositie is nog tot en met 27 januari te zien. Op 2 december wordt aandacht besteed aan de nagelaten herinneringen van de Joodse jongen Benno ter Berg (1924-1942), die opgroeide in de Burgemeester Jollesstraat.

Het kantoor van de AHV is gevestigd op de begane grond van Vaart Zuidzijde 71 en is eenvoudig te bereiken via de Kerkhofslaan. Inrijden kan vanaf de Vaart Zuidzijde tussen de Aubussonhal en café De Pelikaan. Vlak voordat de Kerkhofslaan een fietspad wordt, is links de ingang van de parkeerplaats achter het kantoor. De voordeur bevindt zich aan de zijkant van het gebouw.

De Asser Historische Vereniging wordt draaiende gehouden door tientallen vrijwilligers: stadsgidsen, fotografen, kantoor- en archiefmedewerkers, filmers, ict’ers. Het bekendste onderdeel is vermoedelijk het Asser Historisch Tijdschrift, samengesteld door vrijwillige redactieleden, dat vier keer per jaar uitkomt.

Tiplijn