Warenhuis Vanderveen uit Assen wint prijs voor uniek winkelconcept

Warenhuis Vanderveen uit Assen wint prijs voor uniek winkelconcept

Warenhuis Vanderveen uit Assen is dit jaar door de Europese retailgroep EK onderscheiden met een Passion Star Award. De EK Groep is een samenwerkingsverband van zo’n 4.200 retailers uit verschillende Europese landen.

Leden van de EK Groep die zich op bijzondere wijze onderscheiden, kunnen in aanmerking komen voor de Passion Star Award. Vanderveen ontving de prijs vanwege haar onderscheidende winkelcultuur. De uitreiking is de kers op de taart van het 125-jarig jubileum van het bijzondere warenhuis en vindt plaats op 28 oktober aanstaande.

Grand magasin
Warenhuis Vanderveen, het op één na grootste warenhuis van Nederland, is 125 jaar geleden gevestigd in het stadshart van Assen door Antje Vanderveen-Oldenburger. De oprichtster was dochter van zeekapitein Jan Oldenburger en Doetje Eemsinga uit Nieuwe Pekela. Nadat deze kapitein in 1880 ‘op zee was gebleven’, besloot zijn weduwe om zich te bekwamen in de detailhandel. Ze opende een manufacturenwinkel te Nieuwe Pekela en samen met haar dochter kreeg ze de smaak van het winkeliersvak goed te pakken. Dochter Antje dacht terug aan de ‘grands magasins’ die ze met haar vader in de Europese havensteden had bezocht, waarop ze in 1897 besloot om haar geluk in de snel groeiende garnizoensstad Assen te beproeven.

Zes generaties
Inmiddels is de zesde generatie Vanderveens werkzaam in het Assense warenhuis. Naar ontwerpen van de architecten Jan Koops, Herman Hertzberger en Laurens Jan ten Kate, werd het warenhuis de afgelopen decennia in fasen uitgebreid tot het aansprekende grand magasin van vandaag. De zestig gespecialiseerde warenhuisafdelingen bieden instore en online collecties uit de productgroepen mode, vrijetijd, wonen, delicatessen en diensten. Warenhuis Vanderveen geniet bekendheid om z’n inspirerende productdemo’s, instore live muziek, boekpresentaties, modeshows, workshops, preuvenementen, lunchvoordrachten en kunstexposities.

Prijsuitreiking
De uitreiking van de EK Passion Star Award vindt plaats op vrijdag 28 oktober vanaf 16 uur in de galerie op de tweede etage van Warenhuis Vanderveen, op het Koopmansplein 16 te Assen. Sprekers zijn juryvoorzitter
Dr. Claudia Wasser, Drents gedeputeerde Henk Brink, kunstschilder Fleur Krist en de organisator van EK, Daniel Kullmann. De bijeenkomst zal worden afgesloten met de finissage van de expositie ‘Jong VI’ van het Drents Schildersgenootschap.

Aanmelden
De bijeenkomst is publiekelijk toegankelijk, mits - in verband met de catering - aangemeld via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Tiplijn