Vierde editie Asser scholenmarkt trekt bomvolle zaal in DNK

Vierde editie Asser scholenmarkt trekt bomvolle zaal in DNK

In De Nieuwe Kolk (DNK) hebben zich deze week zeven VO-scholen gepresenteerd: het Gomarus College, dr. Nassau College, Dr. Nassaucollege Norg-Gieten, CS Vincent van Gogh, Praktijkonderwijs Assen, Terra en Volta. Een mooie samenwerking waarin het onderwijs gezamenlijk voorlichting geeft over het VO-onderwijs in Assen en de regio. Met theater, pitches en een informatiemarkt.

Het doel van de Scholenmarkt Assen is om leerlingen van groep 8 een eerste kennismaking te bieden met het Voortgezet onderwijs. Het is de start van het belangrijke keuzeproces waar de leerling groep 8 en hun ouders/verzorgers voor staan. In twee “uitverkochte” zalen hebben kinderen en ouders/verzorgers genoten van theatergroep PlayBack die een aantal scherpzinnige en humoristisch sketches heeft gespeeld uit hun voorstelling “De Grote Sprong”. Met aandacht voor de veranderingen voor leerlingen in de overgang naar het VO. “Ineens ben je niet meer de oudste op school maar de jongste, het lichaam verandert, is het nog wel stoer om een broodtrommel mee te nemen en durf jij je eigen vriendje of vriendinnetje tegen te spreken”. Er verandert veel, op school en thuis. Allemaal vragen die spelen bij leerlingen en ouders.

Aansluitend hebben leerlingen en leraren van de verschillende onderwijsinstellingen door middel van een pitch vertelt over hun school. Wat biedt hun school en waarom hebben de leerlingen voor deze school gekozen. Na het Podiumprogramma zijn er vele mooie gesprekken gevoerd tussen ouders en kinderen en de leerlingen en leraren op de drukbezochte informatiemarkt. Een interactief en breed programma ter voorbereiding op de open dagen die de komende maanden volgen.

Wethouder Martin Rasker: “Mooi dat de VO-scholen dit gezamenlijk organiseren. Een leuke voorstelling en een nuttige informatiemarkt die is bezocht door veel kinderen van groep 7 en 8 en hun ouders of verzorgers”.

Voor degenen die de Scholenmarkt gemist hebben, foto’s van het event zijn terug te vinden op www.vo-assen.nl. Daarnaast is iedereen natuurlijk van harte welkom op de Open Dagen die de komende periode zullen plaatsvinden. Zie ook de website voor alle informatie.

Tiplijn