Henk de Groot interim-directeur GKB

Henk de Groot interim-directeur GKB

Henk de Groot uit Burgum volgt Jan Tingen op als directeur van de Gemeentelijke Kredietbank Drenthe. De Groot heeft een achtergrond als bedrijfsadviseur en financieel manager. De schuldhulpverlening is voor hem geen onbekend terrein.

De Groot was eerder al hoofd Financiën bij de Volkskredietbank Noord-Oost Groningen. En het afgelopen jaar was De Groot interim financieel directeur bij de Kredietbank Nederland. Het Dagelijks Bestuur van de GKB ziet in De Groot de juiste persoon om de organisatie te leiden in de periode waarin een besluit zal vallen over het opheffen van de gemeenschappelijke regeling waarin Assen, Hoogeveen en Meppel samenwerken.

Naast zijn ervaring op het gebied van aansturing van financiële afdelingen heeft Henk de Groot in zijn loopbaan vaker gewerkt voor bedrijven in transitie. Dat ging om zowel interne reorganisaties als het begeleiden van de verkoop van (onderdelen van) ondernemingen. Om zijn kennis en ervaring zo goed mogelijk te benutten, richt De Groot zich tegenwoordig op meer complexe interim-opdrachten.

In de afgelopen jaren is de bedrijfsvoering van de GKB, die in 14 gemeenten in Groningen, Drenthe en Overijssel werkt, verlieslatend geweest. Deze situatie is voor de drie gemeenten die samen de gemeenschappelijke regeling vormen niet langer houdbaar. Daarom hebben Assen, Hoogeveen en Meppel het voornemen om de gemeenschappelijke regeling op te heffen en het werk op een andere manier aan te bieden. Hoe dat precies vorm gaat krijgen, zal in de komende maanden in nauwe afstemming met de gemeenteraden van deze drie gemeenten worden uitgewerkt. Belangrijk uitgangspunt daarbij is dat kwaliteit van de dienstverlening voor de inwoners gewaarborgd blijft.

Tiplijn