Scholen in Pittelo plaatsen 1e knikkertegel en maken de wijk schoon

Scholen in Pittelo plaatsen 1e knikkertegel en maken de wijk schoon

Gisteren legde wethouder Bert Jan ten Oever, samen met groep 6 van KC Driemaster, twee tegels in de grond in de wijk Pittelo.

Een knikkertegel gemaakt van gerecycled plastic en daarnaast een tegel met een boodschap over zwerfafval en recycling.

Als we Assen schoonhouden en afval in de juiste afvalbak gooien, kunnen we het weer gebruiken om nieuwe producten te maken. Vervolgens ging de wethouder met de leerlingen de wijk in om schoon te maken. Met deze opruimactie deden ook KC De Meander, CKC De Boei en CKC De Lichtbaak mee. De twee tegels zijn vandaag bij vier verschillende speelplaatsen in Pittelo geplaatst, de komende weken worden ze ook in andere wijken van Assen in de grond gelegd.

Initiatief van inwoners
De opruimactie is opgezet naar aanleiding van een ingezonden brief van Lentis Bette aan de Kinderraad. De tegels zijn geplaatst naar aanleiding van een ingezonden idee van Akke Amsing aan Mijn Buurt Assen. Wethouder Bert Jan ten Oever: “Ik ben blij dat inwoners van Assen, jong en oud, zoveel mooie, duurzame ideeën inbrengen, waar we als Gemeente Assen mee aan de slag kunnen. Bedankt voor jullie hulp!” Het opruimen en plaatsen van de tegels vindt niet geheel toevallig plaats. Morgen is het namelijk World Cleanup Day. Jaarlijks gaan op deze dag in de hele wereld mensen op pad om de omgeving schoon te maken.

Waarom is dit belangrijk?
Door onze omgeving schoon te houden, houden we ook onze zeeën schoon. Zwerfafval dat op de grond, in straatputten of in het water ligt, komt namelijk via de wind en rivieren in de zee. Het water uit het Noord-Willemskanaal (de Vaart) komt bijvoorbeeld via Groningen uit in de Waddenzee. Daarnaast kunnen we ons afval beter gebruiken als grondstof voor nieuwe producten, zoals onderdelen van fietsen, smartphones en energie.

Zo help jij ook mee
Help jij ook mee Assen schoon te houden en zoveel mogelijk te recyclen? Gemakkelijke tips vind je op de website van het Duurzaamheidscentrum Assen, of kom voor meer inspiratie langs.

Tiplijn