Ideeëntheater in Gouverneurstuin over de toekomst van Drenthe

Ideeëntheater in Gouverneurstuin over de toekomst van Drenthe

Op vrijdagmiddag 30 september is een ideeëntheater in de Gouverneurstuin in Assen het podium voor het evenement 'Drents Perspectief 2050' over de toekomst van Drenthe. Deze middag wordt georganiseerd door de Natuur en Milieufederatie Drenthe (NMF Drenthe) ter ere van haar 50-jarig bestaan.

NMF Drenthe blikt tijdens dit jubileum samen met partners en geïnteresseerden vooruit: hoe zorgen we voor een mooi en duurzaam Drenthe in 2050? Aanwezigen kunnen zich van 13:00 tot 17:30 uur laten inspireren door interessante sprekers, waaronder klimaatspreker Reinier van den Berg en schrijver Tommy Wieringa. Er zijn verschillende inspiratiessessies en er is ook ruimte om eigen visies te delen. Het evenement is gratis toegankelijk. Aanmelden is wel verplicht.

Prikkelend programma
Evi Vet (jongerenvertegenwoordiger bij de VN) en Neele Boelens (voorzitter van Jongeren Milieu Actief) delen de toekomstvisies van jongere generaties. Natascha Kooiman (Kwartiermaker TransitieCoalitie Voedsel), Alex Datema (voorzitter BoerenNatuur) en Janneke Hoekstra (bestuurslid Land van Ons) gaan in gesprek over het voedselsysteem van de toekomst. Tjisse Stelpstra (gedeputeerde Provincie Drenthe), Frans Rooijers (directeur CE Delft) en Felix van Hoften (auteur en econoom) blikken vooruit op het toekomstige energie- en economische systeem.

Gouverneurstuin als bruisend middelpunt
Een ideeëntheater in de Gouverneurstuin in Assen vormt het bruisende middelpunt van dit evenement. Vanuit daar wordt er samengewerkt met verschillende locaties (op loopafstand), waaronder het Drents Museum, het Drents Archief en Landgoed Overcingel.

Landgoed Overcingel staat in het teken van water en landschap. Daar is de tentoonstelling ‘Veranderend landschap’ van fotograaf Sake Elzinga te zien en kunnen aanwezigen deelnemen aan het ontwerpatelier van de toekomst. In het Drents Archief wordt er teruggeblikt op de natuur- en milieubeweging van de afgelopen 50 jaar.

Aanmelden is verplicht
Vanwege de beperkte capaciteit is aanmelden noodzakelijk. Aanmelden kan via www.nmfdrenthe.nl

Tiplijn