Record aantal deelnemers bij de 4 Mijl van Assen

Record aantal deelnemers bij de 4 Mijl van Assen

Het recordaantal van bijna 1500 lopers gaat komende zaterdag van start bij de 4 Mijl van Assen. Van deze 1500 lopers zijn er bijna 400 afkomstig van Asser basisscholen. Dat is een absoluut record, want nog nooit stonden er zoveel kinderen aan de start van welke Asser hardloopwedstrijd dan ook.

En dat is goed nieuws, want bewegen en sport begint bij de jeugd. Daarnaast kan alle jeugd kennismaken met heel veel aspecten van sport en bewegen op de sportmarkt, waar meer dan 25 sportaanbieders zich presenteren. Op een laagdrempelige en actieve manier tonen zij wat er allemaal te doen is op het vlak van sport, spel en beweging.

De Nationale Sportweek wordt officeel geopend door de nieuwe kinderburgemeester Fieke Warners, wethouder Albert Smit en de Asser TeamNL specialist in hoogspringen: Britt Weerman. Hiermee brengen ze het unieke van de 4 Mijl van Assen samen met het 4 Mijl Festival.

Het 4 Mijl Festival bestaat tevens uit:
- Een groots opgezet Formule 1 plein met voor elke leeftijd wat te doen op Formule 1-gebied (elektrocarts vooor de allerkleinsten en echte Formule 1 simulatoren voor de wat grotere kinderen 􀑮􀑯􀑰􀑱
- Sportmarkt
- Fair
- Kinderplein
- Kleedjesmarkt
- Opening van de Nationale Sportweek
- Live muziek, waaronder ‘Touch of TOTO’ als afsluiter

Het festival start om 12:00 en is uiterlijk om 19:00 afgelopen. De toegang is gratis (aan sommige onderdelen zijn wel kosten verbonden).

Tiplijn