Lunchlezing ‘Winkelen in weelde’ bij Warenhuis Vanderveen

Lunchlezing ‘Winkelen in weelde’ bij Warenhuis Vanderveen

Op donderdag 22 september zal cultuurhistoricus Marieke Robijn-Voorn bij Warenhuis Vanderveen te Assen een lunchlezing geven als ode aan Roger Miellet, schrijver van het boek ‘Winkelen in Weelde, warenhuizen in West-Europa, 1860-2000’.

Aan dit illustere naslagwerk heeft Marieke Robijn-Voorn als coauteur meegewerkt. Het boek beschrijft de opkomst van warenhuizen, van het midden van de negentiende eeuw tot in de moderne tijd. Zo heeft Parijs zijn Le Bon Marché, Londen shopt bij het luxe warenhuis Harrods, Amsterdam kent de Bijenkorf en ja.. Assen heeft z’n altijd weer verrassende Vanderveen.

Kenmerkend voor de warenhuizen zijn een grote verscheidenheid aan afdelingen op meerdere verdiepingen, gegroepeerd in mode, wonen, vrijetijd, horeca en diensten. Je kunt er gezellig winkelen en het aanbod is steeds verrassend. Niet voor niets afficheert het warenhuis Selfridges Londen zich met de slagzin ‘so much more than a store’. Marieke Robijn-Voorn zal de geschiedenis van het fenomeen ‘warenhuis’ in al z’n facetten belichten.

Ter viering van het 125-jarige jubileum biedt Warenhuis Vanderveen dit jaar een reeks aan culturele activiteiten, zoals instore optredens, boekpresentaties, modeshows, productdemo’s, proeverijen en bijzondere tentoonstellingen in de warenhuisgalerie. De 15e jaargang van de serie ‘Kadetje Cultuur’ staat in het teken van de internationale warenhuizen.

Voor het Kadetje Cultuur is reserveren noodzakelijk. Dat kan door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of door langs te gaan bij Kunstplaza Schurer. De lunchlezing vindt plaats in de Buningzaal, op de hoogste etage van Warenhuis Vanderveen Assen.

Tiplijn