Vanavond opening 15e kunst aan de vaart in Assen

Vanavond opening 15e kunst aan de vaart in Assen

Na de eerdere aandachtsmomenten is het nu eindelijk zover: De 15de editie van het Kunst aan de Vaart-weekend gaat van start!

De kunstwerken die al in en om de Vaart staan, onder andere het interactieve waterorgel dat aan de Kop van de Vaart staat en bespeeld kan worden, hebben ervoor gezorgd dat de aanloop naar het Kunst aan de Vaart evenement spectaculair en vol verassingen is verlopen.

Graag vieren zij dit succes en het harde werken van de afgelopen weken tijdens de opening van het weekend van Kunst aan de Vaart op vrijdag 9 september om 19.30 uur.

Dit zal gebeuren aan de Kop van de Vaart in aanwezigheid van de heer Bert Jan ten Oever, wethouder Gemeente Assen. Met een speciaal gecomponeerd muziekstuk zullen de fonteinen voor een spetterende opening zorgen.

Onder het genot van een drankje vieren we feestelijk dat deze 15de editie van Kunst aan de Vaart als vanouds en toch ook anders weer doorgaat. Met kunst IN en OM de Vaart en met kunst en muziek AAN de Vaart in de huizen en de tuinen.

10 en 11 september 
De bewoners langs de Vaart ontvangen komend weekend bezoekers in hun huizen, bedrijfspanden en tuinen. In ongeveer 40 panden en tuinen exposeren zo’n 60 kunstenaars hun werk: o.a. schilderijen, foto’s, installaties, keramiek en beelden. Ook is er muziek. In 4 tuinen worden op verschillende momenten concertjes en performances gegeven (klassiek, populair, Asser amateurmusici/ koren) en er worden gedichten voorgedragen. Bezoekers zijn op zaterdag en zondag van 11.00 – 17.00 uur van harte welkom. De toegang is vrij.

De Vaart op de Kaart 
Nieuw dit jaar is ‘De Vaart op de Kaart’. Ronald Obbes maakte op 15 verschillende dagen, op 15 verschillende tijdstippen foto’s van onze mooie Vaart. Dit leverde zulke prachtige plaatjes op, dat we er wel ansichtkaarten van moesten maken! In een stijlvol doosje is dit setje bijzondere kaarten nu al bij de VVV en straks tijdens Kunst aan de Vaart bij één van onze standjes te koop.

Hierbij ook de trailer van de korte film die draait op de Expo’s van project Moeders & Dochters van Ron Glasbeek op Kunst aan de Vaart, Martiniplaza en de Lawei: 

Tiplijn