Snoeien en maaien in Assen weer van start

Snoeien en maaien in Assen weer van start

Het najaar staat voor de deur. Dit betekent dat het team van de gemeente Assen weer gaat beginnen met het snoeien van bomen en het maaien van de bermen.

Snoeiwerkzaamheden
Het snoeien doen ze in de wijken Centrum, Assen-West en het buitengebied Witten. Dit is nodig omdat de takken kunnen zorgen voor onveilige situaties. Ze controleren de bomen iedere drie jaar, sommige bomen ieder jaar. Doordat ze snoeien met een hoogwerker kunt u daar overlast van ondervinden. Daarnaast hebben ze enkele parkeerplekken nodig voor het verzamelen van takken. Deze takken worden binnen een week opgeruimd. De gemeente vraagt om uw begrip hiervoor.

Maaien van de bermen
Om insecten en planten te beschermen en de biodiversiteit te vergroten maaien ze in Assen één tot twee keer per jaar. Namelijk in juni en september-oktober. Na het maaien blijft het maaisel op de grote percelen een aantal dagen liggen, zodat insecten een veilig heenkomen kunnen zoeken. Daarna wordt het maaisel afgevoerd. Bij een onveilige verkeersituatie ruimen we het maaisel direct op. In het najaar kan het gebeuren dat de bodem natter is door regenval. Hierdoor kunnen de maaimachines sporen achterlaten in de grond. Wanneer alle maaiwerkzaamheden zijn afgerond gaat de aannemer de bandensporen in de bermen herstellen. Meer over het maaibeleid en de maaikaart vindt u op deze site onder het kopje ‘Maaien’.

Tiplijn