Voorrondes voor Skills Heroes bij Drenthe College Assen en Emmen

Voorrondes voor Skills Heroes bij Drenthe College Assen en Emmen

Naast diploma-uitreikingen staat de maand juli bij Drenthe College in het teken van drie voorrondes voor Skills Heroes; de vakwedstrijden voor het mbo.

Zowel de Kappers, Constructiewerkers en Stukadoors kwamen in actie. Winst was er voor mbo-studenten Jirke Evenhuis, Niels Vijverberg, Kevin Veldman en Delano Reiber. Zij gaan volgend schooljaar Drenthe College vertegenwoordigen.

Dames- en herenmodellen op de catwalk
Op de DC-locatie Ubbekingecamp in Emmen betraden 4 juli zowel dames- als herenmodellen de catwalk. De modellen hadden - van 19 kappers in spé - een jaren 60-look aangemeten gekregen. Onder toeziend oog van familie, vrienden, leerbedrijven en andere belangstellenden werd het haar en de bijbehorende kleding geshowd. Een tweekoppige jury bestaande uit Anniek de Groot van Anniek's Hairdesign uit Borger en Max Groote van The Hair.Color Lab uit Hardenberg kroonde Jirke Evenhuis uit Emmen als Skills-winnaar! Haar leerbedrijf is Rue Savaron in Emmen. Ook waren er in de categorie dames prijzen voor: Sanne Broekman, Demi Keuter en Chantal Keuter en in de categorie heer: Quinten Delnoij, Sanne Broekman en Elief Klooster.

Constructiewerkers met potentie
Constructiewerkers in spé van onze locaties Assen en Emmen streden dinsdag 5 juli ook om een ticket voor Skills Heroes. Op de Anna Paulownalaan in Emmen kwamen Niels Vijverberg uit Zandpol en Kevin Veldman uit Ter Apel als winnaars uit de bus. Zij gaan Drenthe College vertegenwoordigen in de categorie Lasser MIG/MAG en Lasser TIG. De beoordeling was in handen van Klaas Langjouw oud-instructeur van Drenthe College en Evert Unietlie van Vepa. Trainen, trainen, trainen was het advies. “De studenten hebben zeker potentie”.

Stukadoors-wedstrijd
De Stukadoors-wedstrijd gehouden in het Techniekcentrum in Assen werd op 11 juli gewonnen door Delano Reiber. Dit werd bekend gemaakt door juryleden Robert Klok, bronzenmedaillewinnaar Skills Heroes 2020 en Gerard Stam, instructeur voor opleiding Stukadoor in Purmerend. Super knap want deze student uit Assen is pas in januari 2022 met deze bbl-opleiding Stukadoor begonnen. Hij werkt bij Jager Afbouw in Hooghalen.

Daag jezelf uit
De vakwedstrijden van Skills Heroes worden jaarlijks gehouden voor alle leerjaren en niveaus. Drenthe College stimuleert studenten om aan deze wedstrijden deel te nemen en het beste uit zichzelf te halen. Janny Gerrits, coördinator Skills Heroes bij Drenthe College: “We zijn enorm trots op deze studenten, maar het is slechts een begin. Het doel is om volgend schooljaar met minsten 34 studenten in verschillende categorieën deel te nemen aan Skills Heroes en met zoveel mogelijk de finale te bereiken.” Janny doelt op Skills The Finals – het NK voor beroepen – die in maart 2023 in de RAI in Amsterdam gehouden gaat worden.

Tiplijn