Wandelweek bij GGZ Drenthe: Samen in beweging voor een gezonde leefstijl

Wandelweek bij GGZ Drenthe: Samen in beweging voor een gezonde leefstijl

GGZ Drenthe organiseert een wandelweek vol activiteiten op het ggz-terrein in Assen. Van 20 tot en met 24 juni kun je elke dag een wandeling maken, een kop gezonde verse soep halen of meedoen met een activiteit die in het teken staat van bewegen.

Want een gezonde leefstijl kan ervoor zorgen dat je je psychisch ook beter voelt. Medewerkers, patiënten, naasten, buurtbewoners: iedereen is deze week welkom.

Bewegen stimuleren
Annabel Hoogers, als student Master Healthy Ageing werkzaam bij GGZ Drenthe, leidt een werkgroep die medewerkers en patiënten meer in beweging moet krijgen. Zo zijn er plannen voor bewegwijzerde wandelroutes, beweegattributen en een blotevoetenpad. In de wandelweek is dagelijks een activiteit, variërend van bootcamp tot een workshop “In balans” en een danssessie met een dj. Geïntereseerden zijn van maandag 20 juni tot en met vrijdag 24 juni dagelijks tussen 12 en 14 uur van harte welkom op het Asser ggz-terrein; voor de activiteiten is aanmelden gewenst via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Lichaam en psyche
Psychische en lichamelijke problemen hangen nauw met elkaar samen. Lichamelijke problemen kunnen een negatieve invloed hebben op hoe iemand zich voelt of functioneert. Andersom kunnen psychische problemen ook zorgen dat de lichamelijke gezondheid achteruit gaat. Zo kunnen mensen die zich slecht voelen ongezonder gaan eten, minder gaan bewegen en slechter gaan slapen, waardoor ze zich vaak moe of uitgeput voelen. Daarom is er tijdens een behandeling bij GGZ Drenthe ook aandacht voor lichamelijke gezondheid en leefstijl.

Informatie op ggzdrenthe.nl/wandelweek.

Tiplijn