Filmregisseur Martin Koolhoven neemt liefhebbers mee in Eurocrime Martin Koolhoven

Filmregisseur Martin Koolhoven neemt liefhebbers mee in Eurocrime

Regisseur Martin Koolhoven komt naar DNK! Eén van Nederlands beste en bekendste filmmakers neemt bezoekers op vrijdag 10 juni mee in de wereld van de Eurocrime. Het avondvullende programma ‘Koolhovens Keuze’ bestaat uit een masterclass en een bijpassende filmvertoning.

De avond over Eurocrime begint met een masterclass. De regisseur van onder meer ‘Brimstone’ en ‘Oorlogswinter’ besteedde ook in zijn tv-programma ‘De Kijk van Koolhoven’ al een aflevering aan dit thema. “Ik had daar voor mijn gevoel zó weinig tijd! Ik heb zelfs hele landen buiten beschouwing moeten laten”, blikt hij terug. “Het is dus tijd voor deze aanvulling. Maar ook de poliziesco, krimi en policier verdienen meer aandacht, verdorie. Vergeet Hollywood, let’s get dangerous.”

‘Perfect voor de filmliefhebber’
Daarom gaat Koolhoven nou in de theaters en bioscopen verder. Een uur lang vertelt hij bezoekers aan de hand van fragmenten alles over Eurocrime. Hij laat zien waarom bepaalde scènes wel of niet werken, welke keuzes regisseurs maken en waarom acteurs wel of niet goed gecast zijn. “Het is een soort College Tour”, legt Frido van der Wal – programmeur Film bij DNK – uit. “Perfect voor de filmliefhebber.” Aansluitend aan de masterclass en na een korte pauze wordt de film ‘RocknRolla’ van regisseur Guy Ritchie getoond.

Koolhovens Keuze

In ‘Koolhovens Keuze’ neemt regisseur Martin Koolhoven aan de hand van een door hem gekozen filmheld(in) of thema geïnteresseerden mee op reis door de filmgeschiedenis. Aansluitend wordt een bijpassende film – geselecteerd door Koolhoven en DNK – getoond. Komt vrijdag 10 juni niet uit? Op 16 september staat de volgende editie op de planning. Het thema is dan ‘Oorlog in films’.

Tiplijn