Medische exoskeletten bieden kansen voor het bedrijfsleven iStock

Medische exoskeletten bieden kansen voor het bedrijfsleven

Op donderdag 9 juni organiseert ExoDevo in samenwerking met Techhub Assen het allereerste Exoskeletten Evenement van het Noorden. Bedrijven kunnen kennis maken met het gebruik van exoskeletten, een soort bewegingsondersteunende robotpakken, binnen de werkomgeving. TechHub Assen organiseert tussen de middag de zomereditie van de Innovatielunch. Aanmelden kan nog tot 7 juni.

ExoDevo staat voor Exoskeleton Development Organization en is opgericht door Dennie Jager. Dennie liep op zijn 19e een dwarslaesie op en raakte verlamd aan beide benen. In zijn zoektocht naar oplossingen om weer te kunnen lopen, kwam hij in aanraking met het exoskelet; een robotpak dat voor hem loopt. Zijn droom is om medische exoskeletten voor een grotere groep mensen bereikbaar te maken, want het is een kostbaar hulpmiddel. Hij wil dus een goedkopere versie ontwikkelen, maar dat vraagt tijd, want medische hulpmiddelen moeten aan strenge regels voldoen. "Ik richt mij eerst op onderzoek, doorontwikkeling en marktintroductie van werk-exoskeletten. En als ik genoeg investeringsruimte heb, ga ik aan de slag met medische exoskeletten."

Werk-exoskeletten
Werk-exoskeletten doen bijna hetzelfde als het loopskelet, maar zijn gericht om zwaar werk lichter te maken. Ideaal voor bijvoorbeeld stratenmakers, verpleegkundigen, stukadoors en metselaars. Met het event wil Dennie deze werk-exoskeletten onder de aandacht brengen. Bezoekers kunnen zelf de werking van exoskeletten ervaren en daarnaast geven TNO en de Universiteit Twente wetenschappelijke toelichting op de werking en de voordelen van de exoskeletten.

Programma
Het event vindt zowel 's morgens als 's middags plaats; beide keren hetzelfde programma. Tussen de middag is er de TechHub Innovatielunch, waar innovatieve ondernemers elkaar, maar ook instellingen, docenten en studenten kunnen ontmoeten. De ochtendsessie is van 09:00 tot 13.30 uur, inclusief de TechHub Innovatielunch. De middagsessie van 14:00 tot 17.00 uur, gevolgd door een netwerkborrel tot 18:00 uur. De TechHub Innovatielunch is ook apart te bezoeken, tussen 12:00 en 14:00 uur.

Aanmelden vóór 7 juni
Aanmelden voor de inhoudelijke ochtend- of middagsessie van het Exoskeletten Evenement kan via een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., onder vermelding van het dagdeel en of je wilt deelnemen aan de lunch en/of netwerkborrel. Voor de TechHub Innovatielunch, los van de ochtendsessie van het Exoskeletten Evenement, gaat de aanmelding via een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., onder vermelding van ‘Innovatielunch’.

Tiplijn