Tentoonstelling 'een gevonden mens' vanaf volgende week bij CAMPIS te zien

Tentoonstelling 'een gevonden mens' vanaf volgende week bij CAMPIS te zien

Op zondag 12 juni om 12:00 wordt de tentoonstelling Een gevonden mens in CAMPIS geopend. Beeldhouwster Anjet van Linge en schilder George Meertens exposeren in deze tentoonstelling een aantal werken die uitnodigen tot innerlijke reflectie. Cultuurhistoricus Anikó Ouweneel opent de expositie aan de Kerkstraat 31.

De tentoonstelling Een gevonden mens nodigt uit tot stilstaan en waarnemen, in een wereld die snelheid waardeert. Wie de ruimte van CAMPIS binnenstapt, komt terecht in een sacred space. Eén die de bezoeker uitdaagt te ervaren welke vragen, vormen en kleuren er naar boven komen wanneer de eigen stem tot stilte wordt gemaand.

Het werk van beeldhouwster Anjet van Linge wordt ook wel beschreven als spiritueel minimalisme. Vaak begint het met een vraag die Van Linge in de steen verkent. Soms is er eerst de steen en openbaart de betekenis van het werk zich gaandeweg: ze laat het materiaal spreken. Om tot een beeld te komen, is een proces van verwoesting nodig. Dit fysieke contact tussen de beitel en de steen is een essentieel onderdeel van Van Linges uiteindelijke werk.

George Meertens brengt geregeld zijn tijd door in een cisterciënzerabdij, waar hij heeft ervaren hoe heilzaam een dagelijkse routine kan zijn. Deze helende routine vertaalt zich naadloos naar zijn werk: laag na laag geeft hij kleur en structuur aan het doek.

Waar zijn schilderijen op het eerste gezicht uit één kleur en vlak lijken te bestaan, lijkt het of de doeken na een grondiger observatie beginnen te leven: voor de opmerkelijke toeschouwer openbaren zich oneindig veel opties.

Een gevonden mens is te zien in CAMPIS aan de Kerkstraat 31 van 12 juni t/m 21 augustus. Voor meer informatie en nevenactiviteiten, kijk op www.campis.nl.

Tiplijn