Assen gaat lachgas bij Baggelhuizerplas verbieden

Assen gaat lachgas bij Baggelhuizerplas verbieden

Assen gaat het lachgasgebruik bij de Baggelhuizerplas aan banden leggen. Vanaf dit weekend is het verboden om lachgas te gebruiken of om bij je te hebben.

Het besluit is genomen naar aanleiding van diverse overlastmeldingen rondom de plas. ,,De afgelopen jaren heeft het gebruik van lachgas een vlucht genomen, met name onder jongeren en jongvolwassenen, ook in Assen. De Baggelhuizerplas is zo’n locatie waar veel lachgas gebruikt wordt en waar lachgashulpmiddelen worden aangetroffen. Het gebruik van lachgas leidt ook tot ongewenst en onberekenbaar gedrag: omvallen, bewusteloosheid, onoplettendheid, hallucineren. Doordat lachgas vooral in groepsverband in de openbare ruimte wordt gebruikt, gaat hiervan een dreigende houding uit waardoor omstanders zich onveilig voelen. Het gebruik van lachgas wordt dan als overlast gevend ervaren'', aldus de gemeente.

Ook geeft het lachgasgebruik vervuiling van de omgeving, stelt de gemeente: ,,Lachgaspatronen, cilinders en ballonnen waarmee lachgas gebruikt worden, worden aangetroffen op verschillende locaties door de gemeente. Ter bescherming van de openbare orde en veiligheid en om overlast en hinder tegen te gaan, is het noodzakelijk om de verkoop, het verstrekken, meevoeren en/of inhaleren uit een ballon of enig ander hulpmiddel van lachgas binnen het aangewezen gebied te verbieden.''

Het verbod gaat zaterdag 4 juni in en geldt voor het verkopen, verstrekken, vervoeren of het gebruiken van lachgas in het gebied rond de Baggelhuizen, Witterhoofdweg, Witterzomer en de Polweg.

Tiplijn