Bevrijdingsfestival Drenthe: 'drukste editie ooit' (Video)

Bevrijdingsfestival Drenthe: 'drukste editie ooit' (Video)

Bevrijdingsfestival Drenthe kijkt terug op een zonnige en zeer drukke editie. Een editie waarbij het bezoekersrecord werd gebroken. Met minimaal 45.000 bezoekers was het terrein dan ook geruime tijd helemaal vol.

Voorzitter Gerrit Boes kijkt terug op een hele bijzondere editie. ‘Om zo’n menigte te zien los gaan bij Kraantje Pappie was toch wel heel speciaal’, glundert Boes.

Van lokaal talent tot de grote namen
Het publiek kreeg een geweldige mix voorgeschoteld van geweldige talenten en dance acts op de podia van de Bonte Wever en Sena, intieme concerten op het strand bij ICO en natuurlijk de grote namen op de Mainstage van RTV Drenthe. Vooral de optredens van Suzan & Freek en Kraantje Pappie konden rekenen op een overweldigende menigte van enthousiaste fans.

Gesloten toegangspoorten
Vanwege het overweldigende succes moest aan het begin van de avond helaas besloten worden om de toegangspoorten te sluiten. Hierdoor was het enige tijd onrustig om het festivalterrein heen maar dit kon adequaat opgelost door de instanties. ‘We maken zo’n besluit niet zomaar, maar we moeten de veiligheid te allen tijde garanderen’  aldus Boes.

Fantastische editie
Terugkijken doen ze op een fantastische editie. Een editie met zon, goede temperatuur en een zeer gemoedelijke sfeer op het festivalterrein. ,,Wellicht wel de beste editie ooit!''

Tiplijn