Hoofdagent Freddy geridderd vanwege inzet voor veteranen

Hoofdagent Freddy geridderd vanwege inzet voor veteranen

Hoofdagent Freddy is dinsdag geridderd in de Orde van Oranje-Nassau. Hij steekt veel energie en vrije tijd in het steunen van veteranen die hulp nodig hebben. Freddy heeft in zijn hoedanigheid als hoofdagent bij de politie, het initiatief genomen om zich in te zetten voor veteranen die in aanraking komen met de politie of met justitie. 

Zo heeft hij ervoor gezorgd dat ruim 10 veteranen de juiste zorg hebben ontvangen. Freddy heeft verantwoordelijkheid genomen voor en bijgedragen aan het veiliger maken van de samenleving en het vergroten van de levenskwaliteit van een groot aantal veteranen. Daarnaast adviseert en ondersteunt hij collega’s in het hele land als zij ambtshalve in aanraking komen met een verwarde veteraan. Ook heeft Freddy het mogelijk gemaakt om de landelijke systemen van de politie te wijzigen. Hierdoor is het voor collega’s inzichtelijk geworden welke specifieke veteranen in aanraking zouden kunnen komen met de politie. Daarmee heeft hij voor het eerst in Nederland inzichtelijk gemaakt hoeveel veteranen hulp nodig hebben.

Freddy heeft feitelijk in zijn eentje een heel systeem van politiezorg voor veteranen opgezet, zowel procesmatig als systeemtechnisch en als uitvoerder. Daarnaast werkt hij samen met Defensie (de projectleider van het project NOVA) en het Veteraneninstituut. Via die weg wil hij de politiezorg voor veteranen uitdragen en verbeteren.

Hij werd vanmorgen op het gemeentehuis in Roden verrast met de onderscheiding. “Ik doe mijn werk met passie en plezier en om daar op deze manier erkenning voor te krijgen, is heel bijzonder”, zegt Freddy. “Ik ben ontzettend trots. Ik doe dit natuurlijk om een ander te helpen maar deze waardering is voor mij een bevestiging dat we goed bezig zijn.”

Tiplijn