DNK organiseert INKT: de dikgedrukte editie tijdens de boekenweek Céline Simons

DNK organiseert INKT: de dikgedrukte editie tijdens de boekenweek

Tijdens de Boekenweek, op maandag 11 april, organiseert DNK de dikgedrukte editie van het programma INKT. INKT is een programma waarin lezers en schrijvers elkaar ontmoeten. In het kader van de Boekenweek is dit een speciale editie, namelijk met twee bekende gasten, twee interviewers en een pauzeprogramma met o.a. signeersessies. De gasten die aanschuiven zijn niemand minder dan auteurs Annejet van der Zijl en Manon Uphoff.

Maandag 11 april worden schrijfsters Annejet van der Zijl en Manon Uphoff tijdens de dikgedrukte editie van INKT geïnterviewd over hun werk. Daarbij komen de meest spraakmakende titels voorbij. De avond begint met een interview met Annejet van der Zijl. Van der Zijl is bekend van titels als ‘Anna’, ‘Sonny Boy’ en ‘De Amerikaanse prinses’. In 2012 ontving zij de Gouden Ganzenveer voor haar grote betekenis voor het geschreven en gedrukte woord in Nederland.

In de pauze van het programma is er gelegenheid tot het aanschaffen en laten signeren van boeken, waarna het programma doorgaat met een interview met Manon Uphoff. Zij is vooral bekend vanwege haar korte verhalen, zoals haar debuut: De verhalenbundel ‘Begeerte’. Haar meest recente boek ‘Vallen is als Vliegen’ werd door het NRC Handelsblad en Humo uitgeroepen tot het beste Nederlandstalige roman van 2019.

INKT – de dikgedrukte editie is onderdeel van de 87e Boekenweek die van 9 t/m 18 april plaatsvindt. Het thema dit jaar is eerste liefde. Naast INKT is er in de Boekenweek onder andere op 13 april een nieuwe aflevering van Kolkend te zien op RTV Drenthe, waarbij presentatrice Cunera van Selm in gesprek gaat met Mariët Meester en Fieke Gosselaar. Ook zal er in de Bibliotheek gedurende deze dagen een thematafel te vinden zijn met boeken rondom dit thema. Wie daarnaast tijdens de Boekenweek lid wordt van de Bibliotheek, ontvangt twee gratis kaartjes voor een editie van INKT.

Tiplijn