Politie doet uitgebreid onderzoek naar 18 brandstichtingen in Assen

Politie doet uitgebreid onderzoek naar 18 brandstichtingen in Assen

Meerdere auto s, (deel-)scooters en schuurtjes in de brand en brand bij woningen en in een voormalige supermarkt: de politie doet onderzoek naar meerdere vermoedelijke brandstichtingen in de stad Assen.

Deze branden hebben veel impact op slachtoffers en inwoners van Assen, omdat ze erg gevaarlijk kunnen zijn. De politie doet uitgebreid en intensief onderzoek naar de brandstichtingen. Dit kan alleen niet zonder de hulp van getuigen of mensen met informatie over de branden.

Er moeten mensen zijn die meer weten over deze branden. Inwoners van Assen worden opgeroepen om waakzaam te zijn, mee te denken met het onderzoek en om informatie of camerabeelden met de politie te delen.

Sinds begin oktober zijn er circa achttien branden bekend bij de politie. Uit onderzoek is gebleken dat er bij meerdere van deze branden mogelijk sprake is van brandstichting. De branden vonden verspreid door de stad plaats, veelal s avonds erg laat of midden in de nacht. Mogelijke verbanden tussen de branden worden onderzocht. Uit onderzoek en analyse zal moeten blijken of er sprake is van één of meerdere brandstichters. De impact van deze verschillende branden is groot.

Maarten Groenhof, Teamchef van politie Noord-Drenthe, snapt de ontstane onrust goed en licht het politieonderzoek toe: De branden in Assen zorgen voor maatschappelijke onrust en angst, en dit is logisch. Mensen zijn bang voor hun eigendommen en hun eigen gezondheid. Wij nemen deze brandstichtingen dan ook zeer serieus en het opsporen van de dader of de daders heeft bij ons hoge prioriteit. We zijn als politie zichtbaar en onzichtbaar in Assen aanwezig en zijn extra alert. Door intensief onderzoek te doen, meer te surveilleren en mét hulp van getuigen of mensen met informatie hopen we snel één of meerdere personen aan te kunnen houden. 

Heb je meer informatie over de brandstichtingen in Assen of heb je camerabeelden waar een verdachte situatie op is te zien? Geef dit dan aan ons door. Laat het ons ook weten wanneer je geen getuige bent, maar de dader mogelijk wel kent. Valt het je op dat iemand vaker midden in de nacht weg is, dat iemand materialen in bezit heeft om brand te stichten, een keer thuis is gekomen en naar brand rook of kleren in de was heeft gedaan die roken naar brand? Dit is allemaal informatie die je met de politie kunt delen. Uiteraard kunt je je informatie ook telefonisch doorgeven via 0900-8844. 112 bel je wanneer het gaat om een spoedmelding, bijvoorbeeld wanneer je ziet dat iemand brand aan het stichten is. Volledig anoniem je informatie doorgeven kan ook. Bel daarvoor met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Politie
Tiplijn