Gezocht: verdachte die duizenden euro's pint van 67-jarige man uit Annen Politie

Gezocht: verdachte die duizenden euro's pint van 67-jarige man uit Annen

Een 67-jarige man uit het Drentse Annen kreeg op 14 december vorig jaar een telefoontje van iemand die zich voordeed als een bankmedewerker. Deze persoon gaf aan dat er een verdachte transactie op de bankrekening van meneer was geregistreerd. Het slachtoffer werd vervolgens bewogen om geld over te maken naar zijn betaalrekening en zijn pincode vrij te geven. Niet veel later werd de pinpas van meneer aan de deur opgehaald en werden hiermee forse bedragen gepind. De politie is op zoek naar de man die heeft gepind met de gestolen pinpas.

Het slachtoffer werd gebeld door een persoon die zich voordeed als medewerker van de bank van meneer. Deze persoon vertelde dat er een verdachte transactie was geregistreerd. De zogenaamde bankmedewerker won daarna het vertrouwen en liet het slachtoffer geld overmaken naar zijn betaalrekening. Ook heeft het slachtoffer daarbij zijn pincode moeten geven. Kort daarna werd de pinpas bij hem thuis opgehaald. Op dezelfde dag is in drie transacties, bij een geldmaat in Zuidlaren, een bedrag van een paar duizend euro gepind door de verdachte. Vervolgens is bij een andere geldmaat verderop in de straat nogmaals een groot bedrag gepind.

Herkent u de man die geld opneemt met de gestolen pinpas? Neem dan contact op met de politie via 0800-6070. Tipt u ons liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Bekijk alle foto's van de verdachte op de website van de politie.

Tiplijn