Assenaar (15) aangehouden voor schietincident in Assen

Assenaar (15) aangehouden voor schietincident in Assen

De politie heeft vandaag een 15-jarige Assenaar aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het schietincident aan de Noordercingel op 5 September in Assen.

Eerder hield de politie al een 16-jarige jongen aan op verdenking van de betrokkenheid bij dit incident waarbij een 18-jarige man uit Beilen ernstig gewond raakte.

De politie trof de gewonde man na een melding rond 23:15 uur aan op de Menning in Assen. Het slachtoffer is die avond met ernstige verwondingen vervoerd naar het ziekenhuis. De politie is daarop direct een onderzoek gestart. Dat onderzoek heeft geleid tot de aanhouding van twee verdachten uit Assen van respectievelijk 15 en 16 jaar. 

Het onderzoek naar het schietincident richtte zich op de omgeving van de Noordersingel. Mogelijk is er een conflict met een groep personen aan vooraf gegaan. Uit onderzoek moet nog blijken wat er precies is gebeurd en hoe het slachtoffer daarna op de Menning is terechtgekomen.

Uit het eerste onderzoek weet de politie ook dat drie jonge vrouwen en een jonge man mogelijk een belangrijke getuige zijn geweest van het schietincident. De politie heeft inmiddels ook met hen contact gehad.

Er heeft forensisch onderzoek plaatsgevonden op zowel de Noordersingel als de Menning. Ook is er een buurtonderzoek geweest. Ook spreekt de politie met getuigen.

Heeft u tips of andere informatie over dit incident, dan vraagt de politie u contact op te nemen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Tiplijn