Twee agenten gewond bij aanhouding verdachte bij horeca gelegenheid Assenstad

Twee agenten gewond bij aanhouding verdachte bij horeca gelegenheid

Twee agenten zijn vanmorgen vroeg gewond geraakt bij een aanhouding van een verdachte.

In de vroege ochtend van zaterdag 19 maart krijgen agenten in Assen een melding van een mogelijke vernieling in een horeca gelegenheid.

Hierop gaan zij met meerdere eenheden ter plaatse naar de locatie van het incident. Hier kregen de agenten al snel de verdachte van de mogelijk vernieling in het vizier.

De verdachte wilde op geen enkele wijze meewerken met de agenten. Hierop besloten de agenten over te gaan tot aanhouding van de verdachte. Dit mondde uit in hevig verzet van de verdachte waarbij 2 agenten licht gewond zijn geraakt.

Ondanks meerdere waarschuwingen en het gebruik van geweld door agenten bleef de verdachte zich hevig verzetten. Hierop hebben de agenten onder andere het stroomstootwapen ingezet om de verdachte onder controle te kunnen krijgen. Zelfs nadat de verdachte was geboeid, tijdens het vervoer en na de insluiting bleef de verdachte zich agressief gedragen en verzetten tegen de agenten.

De agenten hebben aangifte tegen de verdachte gedaan en daarnaast lopen er nog enkele andere zaken tegen de verdachte. De verdachte wordt gehoord en de officier van justitie zal beslissen op welke wijze deze zaak wordt afgehandeld.

De politie laat weten dat het met de agenten die de aanhouding hebben gedaan goed gaat na omstandigheden.

Tiplijn